Helsepersonell? Bestill på www.jobstbestilling.no

Personvernerklæring


(«Essity»,  «vi» eller «oss») tar personvern på alvor. Denne Personvernerklæringen beskriver hvordan Essity som behandlingsansvarlig etter reglene i personvernforordningen («GDPR») og kommunikasjonsverndirektivet («kommunikasjonsverndirektivet») samler inn og behandler personopplysninger og annen informasjon om brukerne. 

1. Kategorier av personopplysninger og behandlingsformål

Metadata
Du kan bruke vår nettside eller app uten å oppgi noen personopplysninger. I så fall vil Essity bare samle inn følgende metadata som følge av din bruk: 

Henvisningsside, dato og tidspunkt for tilgang, mengder data som overføres, status for overføring, type nettleser, IP-adresse, operativsystem og grensesnitt, språk og versjon av programvaren til nettleseren. 

IP-adressen din vil bli brukt for å muliggjøre tilgang til vår nettside eller app. Når IP-adressen ikke lenger er nødvendig for dette formålet, vil vi forkorte IP-adressen ved å fjerne siste oktett av IP-adressen. Metadataene, inkludert den forkortede IP-adressen, vil bli brukt til å forbedre kvaliteten og tjenestene til vårt nettsted og app ved å analysere brukeradferden til våre brukere. 

Konto
Dersom du oppretter en brukerkonto på vår nettside eller app, kan du bli bedt om å oppgi personopplysninger som for eksempel: Navn, postadresse, e-postadresse, valgt passord, telefonnummer, bankkontodetaljer, kredittkortopplysninger, fakturerings- og leveringsadresse, interesser for enkelte produkter/tjenester (valgfritt) og forespørsel om å motta e-post med markedsføring (valgfritt). Essity behandler personopplysninger for det formål å tilby våre kontofunksjonaliteten til deg, for å gi deg markedsføringsmateriale i den utstrekning gjeldende lov tillater det, og for å analysere dine interesser for markedsføringsformål. 

Produktbestillinger
Dersom du bestiller et produkt via vår nettside eller app, samler og behandler Essity følgende personopplysninger om deg: Dine kontoopplysninger, type og mengde produkt, kjøpesum, bestillingsdato, ordrestatus, retur av produkter, kundeserviceforespørsler. Essity behandler slike personopplysninger for det formål å gjennomføre kontraktsforholdet og produktordren, yte kundeservice, overholde juridiske forpliktelser, forsvare, fastsette og utøve rettslige krav og drive skreddersydd markedsføring. 

Konkurranser
Deltar du i en konkurranse, samler og behandler Essity følgende personopplysninger om deg: Navn, postadresse, e-postadresse, dato for oppføring, valg av vinner, premie, svar på quiz. Essity behandler slike personopplysninger for å utføre konkurransen, informere vinneren, levere permien til vinneren, gjennomføre arrangementet og markedsføring. 

Helseopplysninger
Hvis du bestiller produkter kan Essity samle inn og behandle informasjon om din helse som ligger implisitt i din produktbestilling. Helseopplysninger er sensitive opplysninger slik dette er definert i GDPR, og Essity tar alle nødvendige skritt for å beskytte slike sensitive opplysninger i henhold til lovens krav. Forutsatt at du gir ditt samtykke til det, samler Essity inn og behandler dine helseopplysninger kun for det formål å gjennomføre kontraktsforholdet og produktbestillingen, yte kundeservice, oppfylle rettslige forpliktelser, forsvare, etablere og utøve rettslige krav og drive skreddersydd markedsføring. 

2. Tredjeparter

Overføring til tjenesteleverandør
Essity kan engasjere eksterne tjenesteleverandører som databehandlere for Essity for å yte enkelte tjenester til Essity, som for eksempel tjenesteleverandører av nettsider, markedsføringsleverandører eller leverandører av IT-brukerstøtte. Ved ytelse av slike tjenester, kan de eksterne tjenesteleverandørene ha tilgang til og/eller behandle dine personopplysninger. 

Vi krever av de eksterne tjenesteleverandørene at disse implementerer og anvender sikkerhetstiltak for å ivareta personvernet og sikkerheten til dine personopplysninger. 

Andre mottakere
Essity kan overføre – i samsvar med gjeldende personvernlovgivning – personopplysninger til politiet, myndigheter, juridiske rådgivere, eksterne konsulenter eller forretningspartnere. Ved eventuelle fusjoner eller oppkjøp kan personopplysninger overføres til tredejparter som er involvert i fusjonen eller oppkjøpet. 

Overføring av personopplysninger internasjonalt
Personopplysningene vi samler inn eller mottar om deg, kan overføres til og behandles av mottakere som befinner seg innenfor eller utenfor EØS-området («EØS»). Dette omfatter de land som er oppført på listen du finner på http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm, og som tilbyr tilstrekkelig god beskyttelse av personopplysninger sett fra et europeisk personvernlovgivningsperspektiv. Mottakerne i USA er delvis sertifisert i henhold til EU-U.S. Privacy Shield og dermed anerkjent for å gi et tilstrekkelig god beskyttelse av personopplysningene sett fra et europeisk personvernlovgivningsperspektiv. Andre mottakere kan være i andre land der det ikke er tilstrekkelig  grad av beskyttelse sett fra et europeisk personvernlovgivningsperspektiv. Essity vil iverksette alle nødvendige tiltak for å sikre at overføringer til land utenfor EØS er tilstrekkelig beskyttet i henhold til gjeldende lovkrav. For så vidt gjelder overføringer til andre land som ikke gir en tilstrekkelig grad av databeskyttelse, baserer vi overføringen på egnede beskyttelsestiltak, for eksempel standardavtaler vedtatt av EU-kommisjonen eller tilsynsmyndigheten, godkjente etiske retningslinjer sammen med bindende og håndhevbare forpliktelser overfor mottakeren. Du kan be om en kopi av slike egnede beskyttelsestiltak ved å kontakte oss som angitt i kap. 7 nedenfor (Kontaktinformasjon). 

3. Rettslig grunnlag for behandlingen

Vi kan utføre behandlingen av personopplysninger om deg på følgende rettslige grunnlag:

  • Du har gitt ditt samtykke til behandlingen av dataene dine for ett eller flere spesifikke formål;
  • Behandlingen er nødvendig for å utføre en avtale som du er part i, eller gjennomføre nødvendige tiltak etter forespørsel fra deg før avtaleinngåelse;
  • Behandlingen er nødvendig for å overholde en rettslig forpliktelse som påhviler oss;
  • Behandlingen er nødvendig for å verne dine eller andre fysiske personers vitale interesser;
  • Behandlingen er nødvendig for utførelsen av en oppgave i allmennhetens interesse eller utøvre offentlig myndighet som vi er pålagt;
  • Behandlingen er nødvendig for formål knyttet til de berettigede interessene som forfølges av oss eller en tredjepart, med mindre slike interesser må vike for dine interesser eller grunnleggende rettigheter og friheter som krever vern av personopplysninger, særlig hvis du er et barn;
  • Andre gjeldende rettslige grunnlag for databehandling, herunder bestemmelser fastsatt av et medlemsland;
Vi kan utføre behandlingen av dine sensitive personopplysninger på følgende juridiske grunnlag:

  • Du har gitt ditt uttrykkelige samtykke til behandling av dine sensitive personopplsyninger for ett eller flere spesifikke formål;
  • Behandlingen er nødvendig for å oppfylle forpliktelsene og utøve rettighetene til Essity eller til den registrerte på området arbeidsrett, trygderett eller sosialrett. 
  • Behandlingen gjelder personopplysninger som åpenbart er offentliggjort av den registrerte;
  • Behandlingen er nødvendig for å fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare rettskrav eller når domstolene handler innenfor rammen av sin domsmyndighet.

Tilveiebringelsen av dine personopplysninger kan være lovbestemt eller følge av en kontraktforpliktelse, eller være nødvendig for å inngå en kontrakt med oss eller for å motta våre tjenester/produkter som forespurt, eller så kan det være frivillig.
Det å ikke oppgi dine personopplysninger kan medføre ulemper for deg, f.eks. ved at du kan ikke kan motta bestemte produkter og tjenester. Men, med mindre annet er oppgitt, vil ikke det å ikke oppgi personopplysninger medføre noen rettslige konsekvenser for deg.

4. Hvilke rettigheter har du og hvordan kan du hevde dine rettigheter?

Dersom du har gitt ditt samtykke til innsamling, behandling og bruk av dine personopplysninger, kan du når som helst trekke tilbake dette samtykket med virkning for fremtiden. Du kan motsette deg bruken av personopplysninger om deg i markedsføringsøyemed, uten at det koster deg annet enn kostnadene med sendingen i henhold til gjeldende tariffer.

I henhold til gjeldende personvernlovgivning har du rett til (i) å be om innsyn i dine personopplysninger, (ii) å be om korrigering av dine personopplysninger, (iii) å be om sletting av dine personopplysninger, (iv) å be om begernsninger i behandlingen av dine personopplysninger, (v) å be om dataportabilitet, (vi) å fremme innsigelser mot behandlingen av dine personopplysninger (herunder innsigelser mot profilering) og (vii) å motsette deg automatiserte individuelle avgjørelser (herunder profilering).

For å utøve dine rettigheter, vennligst kontakt oss som angitt under punkt 7 nedenfor (Kontaktinformasjon).

Ved klager har du rett til å fremme en klage til Datatilsynet.

5. Cookies og annen sporingsteknologi

Denne nettsiden eller appen bruker cookies. For ytterligere informasjon vennligst besøk vår Cookie Policy [legg inn lenke til Cookie Policy].

6. Hvor lenge beholder vi dine personopplysninger?

Dine personopplysninger blir beholdt så lenge det er nødvendig for å gi deg de tjenester og produkter du ønsker. Når vårt forhold til deg er opphørt vil vi enten slette eller anonymisere dine personopplysninger, med mindre lovbestemte krav om oppbevaring tilsier annet (for eksempel for skatteformål). Vi kan beholde dine kontaktopplysninger og informasjon om interesse for våre produkter eller tjenester over lengre tid dersom Essity har rett til å sende deg markedsføringsmateriale. Vi kan også være pålagt i loven å beholde visse personopplysninger i en periode på 10 år etter det aktuelle skatteåret. Vi kan også beholde dine personopplysninger etter opphør av kontraktsforholdet dersom dine personopplysninger er nødvendige for å overholde andre lover, eller hvis vi trenger dine personopplysninger for å etablere, utøve eller forsvare et rettslig krav, men da kun på en «need to know» basis. I den utstrekning det lar seg gjøre vil vi begrense behandlingen av dine personopplysninger til slike begrensede formål etter kontraktsforholdets opphør.

7. Kontaktinformasjon

Har du spørsmål angående denne Personverneklæringen, vennligst kontakt oss:

BSN medical AB
c/o Essity Hygiene and Health AB
Kundeservice
405 03 Göteborg
Sweden


Kompresjonsstrømper og støttestrømper, for menn og kvinner, med stil og komfort.

JOBST kompressionsstrømper hjelper mot trøtte, tunge, verkende og urolige ben. De er med på å forebygge hevelser og plager i fot, ankel og legg. I tillegg er de viktige i behandlingen av lymfatiske og venøse lidelser. Når du er ute å reiser hjelper reisestrømper til med øke blodsirkulasjonen og reduserer risikoen for blodpropp. Er du gravid skal du tenke på at en graviditet øker risikoen for venøse lidelser og det er vanlig at åreknuter oppstår. En støttestrømpe for gravide, med kompresjon, kan forebygge dette. Enten du er kvinne eller mann finner du en JOBST kompresjonsstrømpe for nettopp dine behov. Du finner de i flere kompresjonsklasser, farger, modeller og kvaliteter. Bruk de hver eneste dag, hele dagen og til enhver anledning.

JOBST Ultra Sheer (USA)

JOBST Ultra Sheer (USA)

Den mest elegante og glansfulle kompresjonsstrømpen.

Informasjon
JOBST Opaque (USA)

JOBST Opaque (USA)

Den mykeste kompresjonstrømpen med et elegant utseende.

Informasjon
JOBST forMen Casual

JOBST forMen Casual

Den moderne og stilfulle kompresjonsstrømpen til menn.

Informasjon
JOBST forMen (USA)

JOBST forMen (USA)

Komfortabel kompresjonsstrømpe med riller.

Informasjon
JOBST Active Wear

JOBST Active Wear

Er en myk og god kompresjonsstømpe i sporty design til fritid og trening for både kvinner og menn.

Informasjon
JOBST Sport Socks

JOBST Sport Socks

Strømpen er laget for både menn og kvinner som behøver en kompresjonsstrømpe som puster og som er myk og behagelig.

Informasjon
JOBST soSoft

JOBST soSoft

JOBST soSoft - en lekker kompresjonsstrømpe gjør hverdagen lettere.

Informasjon
Opaque Gravide

Opaque Gravide

Den myke og slitesterke strømpen som er enkel å ta på. En dekkende tynn strømpe.

Informasjon
JOBST Travel Socks

JOBST Travel Socks

Reisestrømpen som reduserer risikoen for trette, verkende ben og hevelser når du er ute på lengre reiser.

Informasjon
Eureka - Strømpepåtrekker

Eureka - Strømpepåtrekker

Hjelpemiddel som gjør det lettere å få på kompresjonsstrømpen med eller uten tå.

Informasjon
Easy Slide - Strømpepåtrekker, åpen tå

Easy Slide - Strømpepåtrekker, åpen tå

Hjelpemiddel som gjør det lettere å få på kompresjonsplagget. Til ben

Informasjon
Bella Lite - Arm og Hanske

Bella Lite - Arm og Hanske

JOBST Bella Lite - en rundstrikket standard strømpe for lettere ødem.

Informasjon

Modellguide

Hvorfor 

I den voksne befolkningen i vestverden antar man at 40-50 % av menn og 50-55 % kvinner lider  av sykdom i venene * med alt hva det betyr av smerte og ubehag. Det er flere grunner til venøse problem, blandt annet arv, stillesittende arbeid og for lite mosjon. Selv om du ikke har problem med sykdom i venene, har du kanskje en jobb der du står eller sitter mye stille, du kanskje er ute å reiser, holder på med sport, eller er gravid.  Enten du er mann eller kvinne er en kompresjonsstrømpe fantastisk å bruke. Den sørger for at hjerte pumper ut friskt blod til bena og motvirker trøtte og verkende ben i tillegg til å forebygge åreknuter og bensår. Velvære for bena dine betyr økt livskvalitet.

Hvilken modell skal du velge?

Knestrømpe

Er du hoven i bena, eller har du trette, tunge og verkende ben, kramper i bena på natten, urolige ben, venøs insuffisiens (skadede klaffer i venene slik at blodet samles i bena) eller har du hatt leggsår (som er grodd) er det som regel nok med å velge knestrømper. For deg som holder på med sport og trener mye, eller for deg som er gravid, er knestrømpen et bra valg. Det er leggmuskelen som trenger ekstra støtte og mottrykk slik at blodet kan presses tilbake til hjertet og en knestrømpe gir den effekten. 

Lårstrømpe eller strømpebukse

Har du problem med åreknuter på bena, ved knærne eller lårene, f.eks. om du er gravid, skal du velge en lårstrømpe eller en strømpebukse. Du trenger ekstra støtte og mottrykk opp over lårene, mer støtte og mottrykk enn det en knestrømpe gir. En lårstrømpe eller strømpebukse er dessuten å foretrekke på vinteren og blir brukt av mange. 

Strømper med åpen tå

For deg som bare trenger strømpe på et ben og gjerne vil bruke et par vanlige strømper utenpå, er strømper med åpen tå et bra valg. Flere opplever dessuten at det er lettere å ta på seg en strømpe uten tå - spesielt om man må ha kompresjonsklasse 2 eller 3.


Hva styrer valget av kompresjonsklasse?

Om du ikke har fått åreknuter er det nok med kompresjonsklasse 1. Kompresjonsklasse 1 kan du også bruke ved lette åreknuter. Har du moderate til kraftige åreknuter, årebetennelse, venøse leggsår etter blodpropp eller har hatt kirurgiske inngrep, skal du velge kompresjonsklasse 2. Ved kraftige åreknuter, lymfødem og etter kirurgiske inngrep kan du velge kompresjonsklasse 3



*Callam M.J et al,:Epidemiology of variocose veins. Br. J. Surgery 1994; 81:167-73


Kompresjonsklasser


Klasse 1: 15 - 20 mmHg

Trøtte, tunge, verkende og urolige ben, lette hevelser i ankler, legg og føtter, lette eller begynnende åreknuter, lette åreknuter og hevelser i forbindelse med graviditet, kramper i bena på natten, etter enkelte kirurgiske inngrep.


Klasse 2: 20 - 30 mmHg 

Moderate til kraftige åreknuter etter åreknuteoperasjoner, årebetennelse, behandling og forebygging av venøse leggsår, etter blodpropp, ved moderate til kraftige ødem, behandling etter dyp venetrombose (blodpropp), etter enkelte kirurgiske inngrep.


Klasse 3: 30 - 40 mmHg

Kraftige åreknuter, kraftige ødem og lymfødem, kronisk venøs insuffisiens, behandling og forebyggelse av venøse leggsår (dersom ikke klasse 2 er nok).


Kontraindikasjoner, kompresjonsstrømper:

Ubehandlet arteriell insuffisiens (f.eks. hjertesvikt), akutt betennelse i huden, brukes med forsiktighet med diabetes.

NB! Vi forutsetter at du følger leges råd og instruksjoner når du velger kompresjonsklasse. Det er viktig ved klasse 2 og klasse 3.


Måletabell - standardstrømper